Jelenlegi hely

Vissza a kezdőlapra (itt) 

FIGYELEM! Honlapunk átalakítás alatt! Ezért egyes funkciók átmenetileg csak részlegesen működnek. Köszönjük a megértést!

AKTUÁLIS:               

1.) Prof. WU Bin Jiang legközelebb 2020. augusztus 10 és 19. között tartja magyarországi tanításait,  (a szokásos időben). Jelenleg így készülünk. Ha változtatásra kényszerülünk, arról tájékoztatást adunk. (részletek itt)

2.) ON-LINE CSÍ KUNG GYAKORLÁS kedd, szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel és este, akár mindegyiken is - havidíjért. (részletek itt)

3.) EGYÉNI KONZULTÁCIÓ - jelenleg online formában. (itt)

4.) KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓ -  TCM tapasztalatok KÍNÁBÓL, első kézből! Hogyan alkalmazzák a Hagyományos Kínai Orvoslást Kínában a megelőzés / gyógyítás / rehabilitáció terén (itt)

5.) 2020 TCMACE EVENT GUIDE (itt) 

Az Egyesület

Egyesületi történet:

Dr. Wu Bin Jiang Mester arra törekszik, hogy az általa kidolgozott Dr. Wu-féle fejmasszázs szervezett keretek között, szigorú képzéssel, minőségbiztosítással és továbbképzéssel terjedjen és álljon az emberek mind szélesebb köre rendelkezésére. E célból kanadai központtal létrehozta a Dr. Wu-féle Fejmasszázs Világszövetségét (International Association of Wu's Headmassage), és szorgalmazza, hogy saját országukban Dr. Wu Fejmasszázs Egyesületet hozzanak létre a módszer gyakorlói, s az érdeklődők.

A Dr.Wu Fejmasszázs és Csí Kung Magyarországi Egyesület Dr. Wu magyarországi látogatása idején, 2006. május 29-én tartott alakuló közgyűléssel, Dr. Wu tiszteletbeli elnöki szerepvállalásával megalakult. Dr. WU minden évben Magyarországra látogat, és kanadai Főiskolája: az Ontario College of Traditional Chinese Medicine Európába kihelyezett kínai gyógyászati tanfolyamait itt, Budapesten tartja. Ezeket a tanfolyamokat az Egyesület szervezi, s ezzel - céljaival összhangban - hozzájárul a magas színvonalú és széleskörű hagyományos kínai orvosi egészségnevelés, gyógyítás és öngyógyítás tudásának magyarországi elterjedéséhez.

2002-ben, majd - már az Egyesület képviseletében - 2006-ban, 2009-ben, 2011-ben és 2016-ban Gervai Miklós András előadásokat tartott Kanadában (és több alkalommal Kínában is) nemzetközi kínai gyógyászati konferenciákon a Dr. Wu féle fejmasszázs és a Dr. Wu által magyarországon tanított Csí Kung terjedéséről és előnyös hatásairól.

E konferenciák szervezője több ízben is az OCTCM főiskola volt, s a fókuszban éppen az állott, hogy miként lehet a Hagyományos Kínai Gyógyászatot a modern nyugati civilizáció által még könnyebben befogadhatóvá tenni, s az itt élő emberek javára is széleskörűen alkalmazni. E konferenciák résztvevői között a kanadai, az USA-ból, Japánból erre az alkalomra érkezett gyógyítók, szakemberek mellett Kína minden jelentős orvostudományi egyeteméről érkezett nagy tekintélyű professzorok is megtalálhatók voltak. (Igazi megtiszteltetésnek számított e konferenciákon számolni be itthoni eredményeinkről, s a konferencia elnökségébe meghíva jeleníteni meg Magyarországot...) 

Több ízben is hírt adtunk e konferenciákon a 2010-ben kezdődött vesebeteg rehabilitációs közös programunkról. (2011-ben például a mi előadásunk jelent meg  zárószámként. Felemelő élményt jelentett az előadást a számos résztvevő valódi figyelmétől kísérve megtartani, s a jelen volt kínai orvosok elismerő hozzászólásait hallani!)

Az Egyesület célja:

„A Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs módszerére építve az egészségügyi szakmai kultúra fejlesztése, betegségmegelőzés, a beteg és segítségre szoruló emberek fájdalmainak enyhítése, kisebb diszharmóniák feloldása, gyógykezelés hagyományos kínai orvoslás módszereivel való kiegészítése, egyes betegségek hagyományos kínai orvoslás módszereivel való gyógyítása, a kínai gyógyítási kultúra terjesztése és megismertetése Magyarországon illetve az e téren elért magyarországi tapasztalatok külföldre közvetítése."

 

Egyesületi tények, adatok:

Az Egyesület neve: DR. WU FEJMASSZÁZS és CSÍ KUNG MAGYAR EGYESÜLET
Az Egyesület rövidített neve: WFMM Egyesület, ill. WFMME.
Alakulás ideje: 2006. május 29.
Tiszteletbeli elnök: Dr. WU Bin Jiang
Képviselő: Gervai Miklós András elnök
Ellenőrző biztos: Makrai Katalin
WFMM Egyesület számlaszáma: ERSTE Bank 11600006 - 00000000 - 84224628

 

Elérhetőség:


A Dr. Wu Fejmasszázs Magyarországi Egyesület: info@fejmasszazs.hu, illetve gervaima@gmail.com
A kanadai székhelyű Dr. WU-féle Fejmasszázs Világszövetség webcíme: www.wusheadmassage.com
Dr. WU hagyományos kínai gyógyászati főiskolája: az Ontario College of Traditional Chinese Medicine web címe www.octcm.com

 

(Frissítve: 2020. február 24.)