Jelenlegi hely

Vissza a kezdőlapra (itt) 

FIGYELEM! Honlapunk átalakítás alatt! Ezért egyes funkciók átmenetileg csak részlegesen működnek. Köszönjük a megértést!

AKTUÁLIS:               

1.) Prof. WU Bin Jiang legközelebb 2020. augusztus 10 és 19. között tartja magyarországi tanításait,  (a szokásos időben). Jelenleg így készülünk. Ha változtatásra kényszerülünk, arról tájékoztatást adunk. (részletek itt)

2.) ON-LINE CSÍ KUNG GYAKORLÁS kedd, szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel és este, akár mindegyiken is - havidíjért. (részletek itt)

3.) EGYÉNI KONZULTÁCIÓ - jelenleg online formában. (itt)

4.) KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓ -  TCM tapasztalatok KÍNÁBÓL, első kézből! Hogyan alkalmazzák a Hagyományos Kínai Orvoslást Kínában a megelőzés / gyógyítás / rehabilitáció terén (itt)

5.) 2020 TCMACE EVENT GUIDE (itt) 

Dr. Wu Bin Jiang Mester

1819. november 24-én Kőrösi Csoma Sándor (itthoni tanulmányai befejeztével a német Göttingeni Egyetemen végzett orientalista) elindult Erdélyből, Nagyenyedről. Ekkor már 13 nyelven beszélt, írt és olvasott. Így írt egyik levelében: „Elhatároztam, hogy elhagyom hazámat, s Keletre jövök, s ahogy csak lehet, biztosítván mindennapi kenyeremet, egész életemet oly tudományoknak szentelem, melyek a jövőben hasznára lehetnek az európai tudós világnak általában, és különös világot vethetnek bizonyos, még homályban lévő adatokra nemzetem történetében”. (Forrás: WIKIPÉDIA) Hatalmas jelentőségű munkát végzett: egyebek között ő alkotta meg az első tibeti-angol szótárat. A világ máig ismeri és tisztelettel gondol személyére és teljesítményére. ELINDULT TEHÁT KELETRE, MERT FŰTÖTTE A TUDÁSVÁGY ÉS A SEGÍTENI AKARÁS.

*  *  *

 

Dr. WU Bin Jiang Mester a hagyományos kínai orvoslás (TCM-Traditional Chinese Medicine) és a Qigong (Csí Kung) mestere, fiatalon, 1990. elején elindult nyugatra és érkezett meg Magyarországra, első nyugati állomáshelyére, ahol aztán (Ausztriával megosztva) 1998-ig élt és dolgozott. Ekkor áttelepült Kanadába, ahol azóta is él.

Dr. WU is elindult keleti módon, kínai módon gyógyítani és a hagyományos kínai gyógyítást tanítani - a nyugati embereknek. Dr. Wu azóta sok évet szánt a kelet és a nyugat gyógyászata közti szakadék áthidalására. Dr. WU ELINDULT NYUGATRA, MERT ŐT IS HAJTOTTA A SEGÍTENI, GYÓGYÍTANI AKARÁS.

ÉS MOST MEGINT IDE JÖN GYÓGYÍTÁST, ÖNGYÓGYÍTÁST TANÍTANI.

REMÉLJÜK, TE IS ÉLSZ A LEHETŐSÉGGEL, és ELJÖSSZ TANULNI, GYAKOROLNI!

*   *   *

Prof. WU a torontói Ontario Hagyományos Kínai Gyógyászati Főiskola Elnöke. Elnökségi tag kínai és kanadai hagyományos kínai gyógyászati, akupunktúrás és orvosi szövetségekben, mint például a WFAS, a WFCMS, a TCMPAC, a CMAAC, a CSCMA, és az IAAMMT, a Wu-féle Fejmasszázs Nemzetközi Szövetsége (Wu's Head Massage International Association) alapítója és elnöke. Hivatkozott szerző a TCM hatékonyságáról szóló számos cikkben, TCM tanácsadó számos kínai, japán, német, magyar, osztrák és kanadai szövetségben.

Dr. Wu Bin Jiang Mester tehát Kínából Európába érkezvén hazánkban kezdte meg külföldi gyógyító-, tanító-, és szervezőmunkáját 1990-ben. Később Ausztriában, és hétvégenként Budapesten gyógyított és tanított. Ezalatt Magyarország adott otthont 1998-ig, Kanadába távozásáig, családjának is. Magyarországon Ő volt az első kínai Mester, aki Csí Kung- Tai Csit tanított, 1990-től kezdve. Wu 1998-tól Kanadában él, lakhelye és tevékenységi helye jelenleg Markham, korábban Toronto (Ontario, Kanada).

 

Hogy jutott el Wu doktor a fejmasszázs kidolgozásáig?


(idézet a könyvéből: Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs)
„Amikor 1977-ben elvégeztem a középiskolát, éppen a kínai kulturális forradalom kellős közepén találtam magam. Minden egyetem bezárt, s a hallgatókat vidékre küldték további „munkagyakorlatra". Én hebai tartománybeli kis szülőfalumba mentem vissza kínai orvoslást tanulni nagybátyámtól. Egy napon megfáztam és komoly fejfájás gyötört. Egy idős orvos a klinikáról elvégzett rajtam egy tízperces fejmasszázst és a fejfájás azonnal elmúlt. Rögtön az idős orvos mellé szegődtem gyakornoknak, hogy ezt a masszázsformát megtanulhassam. Az ő ük nagyapja udvari orvos volt a késői Qing dinasztia idején, és ezt a fejmasszázst a császári palotából hagyományozták rá. Állítólag Xi Chi özvegy császárné különösen nagyra becsülte a Kicsi An-t, az egyik eunuchot, aki minden reggel felkelés előtt masszírozta őt, különösen a fejét."


Mikor a kulturális forradalom 1977-ben véget ért, és az egyetemek ismét megnyitották kapuikat, bekerültem a Heilongjiangi Hagyományos Kínai Orvosi Egyetemre, ahol aztán orvosi diplomát szereztem. 1985-ben felvételt nyertem a Hagyományos Kínai Orvolás Kínai Akadémiájára Pekingben. Ez volt az első gyógyászati Qigong mesterképző program Kínában, és a világon. Az egyetemi és akadémiai tanulmányaim idején áttanulmányozott sok ősi fejmasszázs-leírás nyomán fejlesztettem ki alapvető elméletemet. A fejmasszázsba több különböző népi gyógyászati technikát is belefoglaltam: Shaolin, Er-Mei, Qigong és más Tuina technikákat."

 

Dr Wu a könyvében így ír hitvallásáról:


„Orvos vagyok és tanár, így életem középpontjában, munkám terén az áll, hogy gyógyítsak és tanítsak. Kit? Bárkit, aki komolyan érdeklődik, veszi magának az időt és fáradságot, hogy kopogasson az ajtómon...
Az orvos elsődleges köldetése az egészség megőrzése és helyreállítása, ám az egészségőrzés és a gyógyítás nyugati és keleti koncepciója nagyban különbözik egymástól. Nyugaton az orvos, aki egy rettenetes betegséget gyógyít, nagy orvosnak számít. Kínában viszont az számít legjobb orvosnak, akinek a páciense egyáltalán nem betegszik meg! Orvossá válása során a nyugati és a hagyományos kínai orvoslás doktora számára azonban mégis van egy közös pont: mindkettőhöz évekig tartó, elmélyült tanulás szükséges.
A Wu-féle fejmasszázst a hagyományos kínai gyógyászati tudomásom alapján állítottam össze, klasszikus kínai gyógyászati szövegek tanulmányozása és kutatása után. A kínai gyógyászatot nem egyszerű tanulmányozni, mág csak hosszú történelme és különleges szóhasználata miatt sem. Nos, amit sok éve akadémiai és tudományos törekvésként kezdtem el, mára klinikai tanulmányok során tökéletesedett rendszerré lett s eredményezett egy elmélyült, mám mégis könnyen megtanulható, öregedést lassító, holisztikus terápiát."

 


Az alábbi link a kanadai Wu's Head Massage honlapjának kezdő oldalára mutat, ahol további információkat talál Dr. Wu Bin Jiang-ról angolul.
http://www.wusheadmassage.com
Dr. Wu Bin Jiang professzor úrnak megjelent 2005. novemberében angolul könyve az általa Wu-féle arc- és fejmasszázsnak elnevezett módszerről, ami a hagyományos kínai orvosláson (TCM) alapul. A könyv 2006. áprilisában megjelent magyarul is. Bővebben ld. a Szakirodalom menüpontot.
Az angol nyelvű kiadványról bővebben: http://store.yahoo.com/ymaa/drwuhema.html

 

(Frissítve: 2020. február 24.)