Jelenlegi hely

Vissza a kezdőlapra (itt) 

FIGYELEM! Honlapunk átalakítás alatt! Ezért egyes funkciók átmenetileg csak részlegesen működnek. Köszönjük a megértést!

AKTUÁLIS:               

1.) Prof. WU Bin Jiang legközelebb 2020. augusztus 10 és 19. között tartja magyarországi tanításait,  (a szokásos időben). Jelenleg így készülünk. Ha változtatásra kényszerülünk, arról tájékoztatást adunk. (részletek itt)

2.) ON-LINE CSÍ KUNG GYAKORLÁS kedd, szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel és este, akár mindegyiken is - havidíjért. (részletek itt)

3.) EGYÉNI KONZULTÁCIÓ - jelenleg online formában. (itt)

4.) KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓ -  TCM tapasztalatok KÍNÁBÓL, első kézből! Hogyan alkalmazzák a Hagyományos Kínai Orvoslást Kínában a megelőzés / gyógyítás / rehabilitáció terén (itt) 

Alapelvek a Hagyományos Kínai Gyógyászatról

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO),Hagyományos Kínai Gyógyászat (HKGy), Traditional Chinese Medicine (TCM)
A több mint 2500 éves Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO, HKGy) az ENSZ Egészségügyi Világszervezete 1962-es Alma Ata-i nyilatkozatában is elismerten hatékony, teljes értékű gyógyászati rendszer, amely ma is folyamatosan fejlődik.

Kínában az orvostudományi egyetemeken a hivatalos képzésben a hagyományos orvoslást tanítják, így az ott végzett orvosok kiválóan ismerik az ősi módszereket, de emellett természetesen tanulják és alkalmazzák a legmodernebb nyugati orvostudomány elméletét és gyakorlatát is!

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO, HKGy) kifinomult vizsgálati és gyógyászati módszereivel a szervezet egyensúlyának felbillenését már a betegségek megjelenése előtt is fel lehet fedezni és meg lehet szüntetni, s így az egészség megőrizhető. A már kifejlődött betegségeket a HKO, HKGY sokirányú és természetes úton, minimális beavatkozással igyekszik gyógyítani, s sok esetben akkor is sikerrel jár, amikor más módszerek már nem segítenek.

A vizsgálat és a gyógyítás alapját a modern nyugati orvoslásban meg sem jelenő finom energiák (a Csí) egyensúlyra törekvő (Yang/Yin) befolyásolása adja. A testet behálózó energiavezetékek és -csatornák, s az ezek mentén lévő sok száz energiakapu ismeretében képes a Hagyományos Kínai Orvoslás mozgósítani a szervezet öngyógyító rendszerét.

A Hagyományos Kínai Orvoslás vizsgálati módszerei:
A kikérdezés, a megtekintés, a tapintás, a nyelv és a pulzus vizsgálata. A vizsgálat eredményeképpen megállapítható a szükséges gyógyító beavatkozás.

  • akupunktúra, elektroakupunktúra, lézerakupunktúra,
  • fülakupresszúra (felragasztott gyógynövénymagokkal),
  • gyógyító hő közlése (pl. moxa-rúd segítségével),
  • köpölyözés,
  • kínai gyógyító masszázs, akupresszúra,
  • kínai gyógynövények alkalmazása,
  • mozgás-légzés terápia, meditáció, Csí Kung, Tai Csi, egyebek.

A hagyományos kínai gyógyászatban rendkívüli szerepe van a betegségek megelőzésének: aki beteg, e módszerekkel meggyógyítják, aki egészséges, azt megerősítik, s így még messzebbre kerül a megbetegsedéstől.