You are here

Click here for more information about the society:

About the society

Have a nice time!

Why headmassage?

Miért alakult ki igény a fejmasszázsra?


„A fejbőr és az arc akupunktúrás/akupresszúrás pontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, és az összes Yin & Yang meridián egyesülése."
Idézet a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből
(ami kínai gyógyászat legkorábbi könyve)

A világban elterjedt masszázstechnikák általában a test egészére terjednek ki, s a fejet, csak, mint a test kis részét, járulékosan érintik, csupán néhány masszázsfogás erejéig, a teljes masszázsra fordított idő kicsiny hányadában. Mindez természetes egyezést mutat a történelem során, a mindennapi életben mindig is fennállott helyzettel: a társadalmat alkotó emberek közül a legtöbben, idejük legnagyobb részében nehéz fizikai munkával kellett megkeressék kenyerüket, s testi erejükkel biztosítsák életben maradásukhoz szükséges feltételeiket.
Korunkban azonban gyökeresen megváltozott a munkavégzés jellege, s az emberek munkán kívüli élete is. A technológia fejlődésével és a számítógépek széleskörűen elterjedt alkalmazásával ma a népesség egyre nagyobb hányada végez szellemi tevékenységet, ülő munkát s ennek arányában szorul vissza a fizikai testi erőfeszítés a mindennapi élet összes területén, s így a szabadidős tevékenységekben is. Helyváltoztatáshoz is autóba ülünk, otthon pedig órákat töltünk a televízió előtt. Mindezen változás ugyan visszaszorította a korábbi fizikai munka okozta problémákat, viszont a nyak a szem, az agy megnövekedett aktivitása mellett egy sor „civilizációs" betegséget hozott magával.

A munkavégzés jellegében bekövetkezett változások ellenére - amint Dr.WU könyvében is írja - a masszázs technikák a hangsúlyt máig a test egészére helyezik. A mozgásszegény életmód és a megnövekedett stressz, a környezet megváltozott és igen terhelő állapota, természetes gyógymódért, természetes megelőző és utókezelő módszerekért kiált.
Mindezek együtt vezettek el egy új gyógyító eljárás alkalmazásához, a fej masszírozásához, mint természetes betegségmegelőző, gyógyító és utókezelő módszerhez.

„Jóllehet a gyógyítást megtanulni bonyolult folyamat de az egészségre vigyázni és azt helyreállítani mégsem az. A gyerekek, amikor megsérülnek, ösztönösen dörzsölik és dajkálják a fájó területet. Kicsorduló könnyeiket letörlik és kezükbe temetik arcukat, fogják fejüket. A szülők pedig gyakran egy csókkal és öleléssel vigasztalják gyermeküket. Így tehát a gyógyításra már az élet első napjaitól, mint valami nagyon személyesre, természetesre és egyszerűre tekinthetünk. S mindez egy érintéssel kezdődik...."

Mi szerepe van ebben dr. Wu-nak?


A Dr. Wu-féle fejmasszázst Dr. Wu Bin Jiang fejlesztette ki.
E technika hatékonyan egyesíti:

  • a hagyományos kínai gyógyászat különböző elemeit, ősi és ma is folyamatosan fejlődő elméletét és gyakorlatát, beleértve a kínai hagyományos orvosi masszázst, a pontnyomásos technikákat (a Tui Na, az An Mo),
  • Dr. WU évtizedek alatt, három földrészen gyűjtött személyes orvosi tapasztalatait,
  • Qi Gong (ejtsd: Csí Kung) mesteri, és harcművészeti ismereteit,
  • a hipnózist,
  • és más technikákat.

Mi is az a fejmasszázs? Milyen előnyökkel jár?

 

„A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A testen legfelsőbb és központi helyet foglal el, és a minden egyes személyre jellemző tudati, lelki és fizikai egyedi sajátosságok székhelye is egyben. Azt mondhatnánk, hogy a Dr. Wu-féle fejmasszázs nem egyszerűen a fej masszírozása, hanem a teljes test egészségének javítása, mégpedig a fej, mint kulcs használata által."
A Dr. Wu-féle fejmasszázs a hagyományos kínai orvoslás alapjaiban gyökerezik, melynek lényegét a szervezet veleszületett öngyógyító képességének serkentése és táplálása, a szervezet veleszületett öngyógyító képességének serkentése és táplálása, valamint a biológiai egyensúgy és harmónia helyreállítása adja.
A Dr. WU-féle fejmasszázs egy 60 lépéses, lágy és harmonikus mozdulatokkal végrehajtható masszázs. Önálló terápiás eljárásként alkalmazható a fej és környéke (nyak, váll, kar és kéz), de távolható módszerként a test egésze gyógyítására, a betegség megelőzésére, a szépség és a fiatalság, a jó kondíció megőrzésére, az öregedés lassítására, kozmetikai célból (a ráncok csökkentésére, az arcbőr rugalmasságának javítására), de a közérzet javítására, a stressz csökkentésére is. A kezelés sokszoros előnyökkel jár, mivel a helyi hatások mellett a test egészének harmonizálásával, a belső szervek, rendszerek és folyamatok szerves fejlesztésével is előnyösen hat vissza, belülről és távolról ismét a fejre (!), s annak szépségére, fiatalosságára is.
A módszer biztonságos, jól tanulható és bárki (természetesen képzett személyek!) által eredményesen alkalmazható.

Milyen érzés?


Jó tudni, hogy a kezelés rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazásával igen jó hatások, tartós eredmények érhetők el a fent említetteknek megfelelően.